Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Η Prada γίνεται στόχος Οργανώσεων Προστασίας των Ζώων σε όλο τον κόσμο, για τη χρήση γούνας



Κατά τη διάρκεια των ερχόμενων εβδομάδων μόδας σε μεγάλες πόλεις η Fur Free Alliance ζητά από την Prada να καταργήσει τη γούνα



6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 – Σήμερα, η Fur Free Alliance, μέλος της οποίας είναι η VeGaia, ξεκινά μία παγκόσμια καμπάνια σε συνεργασία με την Care2, καλώντας τον οίκο μόδας Prada, να ακολουθήσει το παράδειγμα των ανταγωνιστών της – όπως ο Gucci, ο Versace, ο Armani, ο Michael Kors, η Donna Karan, ο HUGO BOSS και πολλοί άλλοι – και να καταργήσει τη γούνα από τις συλλογές της. Η καμπάνια θα τρέξει κατά τη διάρκεια των εβδομάδων μόδας στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Μιλάνο και το Παρίσι.

Στις μονάδες εντατικής εκτροφής στις οποίες εκτρέφονται ζώα για τη γούνα τους, άγρια ζώα περνούν ολόκληρη τη ζωή τους φυλακισμένα σε κλουβιά με συρμάτινα δάπεδα, χωρίς καμία δυνατότητα να εκδηλώσουν τις φυσιολογικές για το είδος τους συμπεριφορές – με μοναδικό σκοπό να πεθάνουν εισπνέοντας θανατηφόρα αέρια ή με πρωκτική ηλεκτροπληξία. Στη φύση, άγρια ζώα παγιδεύονται σε παγίδες και παραμένουν εκεί για μέρες χωρίς φαγητό και νερό μέχρι να επιστρέψει ο κυνηγός, ενώ συχνά δαγκώνουν τα άκρα τους σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να δραπετεύσουν.

Η παραγωγή γούνας είναι επίσης καταστροφική και για το περιβάλλον. Οι μονάδες εντατικής εκτροφής γουνοφόρων ζώων και τα βυρσοδεψεία, αποτελούν απειλή για το έδαφος και τον υδροφόρο ορίζοντα – διοχετεύοντας απόβλητα και επικίνδυνες τοξικές ουσίες στο περιβάλλον. Επιπλέον, οι παγίδες που τοποθετούν οι κυνηγοί δεν κάνουν διάκριση στα ζώα, και συχνά παγιδεύονται και πεθαίνουν ζώα όχι χρήσιμα για τη βιομηχανία γούνας, όπως είδη υπό εξαφάνιση ή κατοικίδια.

Σήμερα που η πλειονότητα των καταναλωτών δεν θέλει να έχει καμία σχέση με το γουνεμπόριο, άλλοι μεγάλοι οίκοι μόδας έχουν ήδη ανακοινώσει την αφαίρεση της γούνας από τις συλλογές τους. Και χώρες όπως η Νορβηγία, η Ολλανδία και το Βέλγιο καταδίκασαν τη βαρβαρότητα προς τα ζώα καταργώντας την εκτροφή τους για την παραγωγή γούνινων προϊόντων. Επιπλέον, μεγάλες πόλεις όπως το Σαν Φρανσίσκο και το Σάο Πάολο, έχουν καταργήσει την πώληση γούνινων ειδών, ενώ το Λος Άντζελες και το Ηνωμένο Βασίλειο, στο οποίο η εκτροφή γουνοφόρων ζώων έχει απαγορευτεί από το 2000, σκοπεύουν επίσης να σταματήσουν την πώληση γούνινων προϊόντων.

Ο πρόεδρος της Fur Free Alliance, Jon Vinding δηλώνει: «Οι καταναλωτές στηρίζουν εταιρείες που ενδιαφέρονται για την προστασία των ζώων, γι’ αυτό και τόσοι άλλοι ανταγωνιστές της Prada σταμάτησαν να χρησιμοποιούν γούνα. Η Prada θα πρέπει να ακολουθήσει τους άλλους μεγάλους οίκους μόδας και να σταματήσει να χρησιμοποιεί γούνα, αντί να συνεχίζει να στηρίζει την ακραία κακοποίηση των ζώων που συναντάται στο γουνεμπόριο.»
VeGaia
Περισσότερες πληροφορίες για την καμπάνια: https://www.vegaia.gr/fur-free-prada , 
Επικοινωνία: vegaiainfo@gmail.com
Λίγα λόγια για τη Fur Free Alliance:

Η Fur Free Alliance είναι ένας συνασπισμός περισσότερων από 40 οργανώσεων για την προστασία των ζώων από περισσότερες από 30 χώρες, οι οποίες συνεργάζονται για την κατάργηση του εμπορίου της γούνας. Ο συνασπισμός αυτός συντονίζει επίσης το Fur Free Retailer Program στο οποίο συμμετέχουν ήδη περισσότερες από 900 εταιρείες σε όλο τον κόσμο και έχει συμβάλλει στην υιοθέτηση των fur-free πολιτικών μεγάλων οίκων μόδας όπως οι Gucci, HUGO BOSS, Armani και πολλοί άλλοι.

Πηγή: https://www.vegaia.gr/fur-free-prada 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου