Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Σχεδιαστές μόδας και media στην Κίνα δεσμεύονται για ένα μέλλον χωρίς γούνα




Τρεις κορυφαίοι σχεδιαστές μόδας στην Κίνα, ανακοίνωσαν τη δέσμευσή τους για ένα μέλλον χωρίς γούνα στο ACTAsia's Fur-Free Fashion Forum και Gala στη Σαγκάη τον περασμένο μήνα.

Οι Grace Chen, Mary Ma και Michael Wong εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Fur Free Retailer (FFR) στο οποίο συμμετέχουν 40 σχεδιαστές και γνωστά ονόματα της μόδας από την Κίνα, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο το πρόγραμμα αυτό αριθμεί 886 μέλη. Η σημερινή ημέρα, σηματοδοτεί επίσης την έναρξη μίας πρωτοποριακής ιστοσελίδας για την ενημέρωση των μελών και των υποστηρικτών του προγράμματος Fur Free Retailer (FFR) στην Κίνα.

Η σχεδιάστρια μόδας Grace Chen, με πελάτες την Oprah Winfrey και την πρώτη κυρία της Κίνας Peng Liyuan, δηλώνει: "Ως σχεδιαστές μόδας μπορούμε να βρούμε πολλές ιδέες για να αντικαταστήσουμε τις ιδιότητες της γούνας που αγάπησαν οι άνθρωποι και να προσφέρουμε πολλές εναλλακτικές λύσεις. Στην Κίνα, θα θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε τη μόδα ως κοινή γλώσσα ανάμεσα στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, για να προωθήσουμε ένα μέλλον χωρίς γούνα. Ζήστε με την καρδιά σας, χωρίς γούνα."

Ο Michael Wong, ηθοποιός και ιδιοκτήτης εταιρείας ρούχων σχολίασε επίσης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης: "Σας ανακοινώνουμε με μεγάλη υπερηφάνεια, ότι φέτος οι συλλογές μας δεν θα περιέχουν αληθινή γούνα. Δεν υπάρχει ανάγκη για την εκμετάλλευση και την μόλυνση που προέρχεται από την αληθινή γούνα - η επιλογή της faux γούνας έχει πολλές δυνατότητες και είναι όμορφη. "

Ο Jerri Ng, συντάκτης του περιοδικού μόδας InStyle China, βρήκε επίσης την ευκαιρία να ανακοινώσει κατά τη διάρκεια αυτών των εκδηλώσεων, ότι το περιοδικό του θα γίνει το πρώτο στην Κίνα που δεν θα προωθεί τη γούνα.

Η ACTAsia, ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, εδώ και μία δεκαετία ενημερώνει το κοινό και τα καταστήματα λιανικής στην Κίνα για μία πιο ηθική κατανάλωση. Η υψηλή ανταπόκριση που παρατηρείται φέτος, αποτελεί σημείο καμπής για το είδος της μόδας που αποδέχεται πλέον ο κόσμος. Ως κέντρο του παγκόσμιου εμπορίου γούνας, με την μεγαλύτερη παραγωγή γουνοδερμάτων και τη μεγαλύτερη αγορά γούνινων ενδυμάτων, η νέα κατεύθυνση της Κίνας αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο η μόδα γυρίζει την πλάτη στη γούνα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Pei Su της ACTAsia, δήλωσε: "Είμαστε πολύ υπερήφανοι που πολλά μεγάλα ονόματα της μόδας εντάχθηκαν στο κίνημα κατά της αληθινής γούνας και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις αυτές, οι οποίες συμβάλλουν στη δημοσιοποίηση των λόγων για τους οποίους η γούνα δεν έχει μέλλον. Βιωσιμότητα, υπευθυνότητα και fur-free - οι όροι αυτοί αποτελούν προϋπόθεση για τα ονόματα της μόδας που διαθέτουν αυτοσεβασμό και διεκδικούν και το σεβασμό του κοινού".

FFA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου