Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Και το Λος Άντζελες καταργεί την πώληση γούνινων προϊόντων


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Λος Άντζελες ψήφισε ομόφωνα την κατάργηση της πώλησης προϊόντων που περιέχουν αληθινή γούνα, στα όρια της πόλης. Πρόσφατα το Σαν Φρανσίσκο ψήφισε παρόμοια απαγόρευση, ενώ η πώληση γούνας έχει απαγορευτεί επίσης στο West Hollywood, στο Berkeley και το Σάο Πάολο.

Επίσης, ολοένα και περισσότεροι σχεδιαστές μόδας, ακολουθούν μία πολιτική fur-free, με τελευταίο τον οίκο μόδας Burberry. Οι κινήσεις αυτές επιβεβαιώνουν το δυσοίωνο μέλλον της γούνας και όσων εμπλέκονται με τον κλάδο, και παρά την επιμονή των ελληνικών κυβερνήσεων να τον στηρίξουν για να τον σώσουν, τους διαβεβαιώνουμε για μία ακόμη φορά ότι το καταναλωτικό κοινό έχει ήδη πάρει την απόφασή του. 

Στο εμπόριο γούνας κακοποιούνται και θανατώνονται περισσότερα από εκατό εκατομμύρια ζώα κάθε χρόνο, ενώ στην Ελλάδα υπολoγίζεται ότι το 2016 θανατώθηκαν περίπου δύο εκατομμύρια ζώα.
Οι απάνθρωπες συνθήκες εκτροφής καταγράφονται σε πολλές έρευνες που έχουν γίνει σε διάφορες χώρες, με πρόσφατη έρευνα αυτή που κυκλοφόρησε από Λιθουανική οργάνωση και στην οποία παρουσιάζονται ζώα σε άθλια κατάσταση σε σημείο να αλληλοσπαράσσονται ζωντανά!

Ο αγώνας συνεχίζεται με την καμπάνια που έχει ξεκινήσει η Fur Free Alliance και στόχο έχει να πείσει την Prada να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων μεγάλων οίκων μόδας όπως ο Αρμάνι, ο Michel Kors, ο Versace, ο Gucci και πολλοί άλλοι και να σταματήσει να χρησιμοποιεί γούνα. 

Περισσότερες πληροφορίες για την καμπάνια μπορείτε να βρείτε εδώ

Παρακαλούμε λάβετε και εσείς μέρος υπογράφοντας σε μία από τις παρακάτω πλατφόρμες συλλογής υπογραφών:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου