Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

Νέο βίντεο από εκτροφείο μινκ στην ΙταλίαΝέο βίντεο από εκτροφείο μινκ έδωσε στη δημοσιότητα η Ιταλική οργάνωση Essere Animali. Το βίντεο δείχνει πως οι εργαζόμενοι επιλέγουν τα μινκ και τα οδηγούν στο θάλαμο αερίων. Μερικά προσπαθούν να ξεφύγουν αλλά δεν τα καταφέρνουν.

Τα μινκ (όπως συμβαίνει σε κάθε εντατική εκτροφή) εκτρέφονται κατά χιλιάδες σε μικρά μεταλλικά κλουβιά με διαστάσεις συνήθως 36cm πλάτος, 70cm μήκος και 45cm ύψος. Αυτές οι διαστάσεις υφίστανται με κριτήριο το μήκος του χεριού ενός ανθρώπου και όχι με βάση τις βιολογικές ανάγκες του είδους. Στη φύση τα μινκ ζουν στα δάση κοντά σε ποτάμια, είναι δεινοί κολυμβητές, και διανύουν μεγάλες αποστάσεις. Στα εκτροφεία περνούν τη ζωή τους φυλακισμένα σε αυτά τα πολύ μικρά κλουβιά, μέχρι την ημέρα που οι εκτροφείς θα τα θανατώσουν.

Τα μινκ, που κατά βάση θανατώνονται με αέρια, είναι ημιυδρόβια ζώα και έχουν φυσιολογία ανεπτυγμένη κατά τέτοιο τρόπο που τους επιτρέπει να κρατούν την αναπνοή τους. Έχουν την ικανότητα να αντιλαμβάνονται την έλλειψη οξυγόνου στο αίμα τους και είναι επιρρεπή στην υποξία, γεγονός που σημαίνει ότι υποφέρουν σημαντικά κατά τη διαδικασία θανάτωσης με αέρια (Raj, M., Mason, G. (1999). Reaction of farmed mink (Mustela vison) to argon-induced hypoxia. Veterinary Record).

Κτηνίατροι έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για τη χρήση αυτών των αερίων λόγω διαφόρων αιτιών (μεταξύ των οποίων η μακρά περίοδος που απαιτείται μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους τα ζώα και οι πρακτικές δυσκολίες στην επίτευξη αξιόπιστης υψηλής συγκέντρωσης αερίου στο χώρο θανάτωσης) και χαρακτηρίζουν τη χρήση αυτών των αερίων επώδυνη και μη αποδεκτή μέθοδο θανάτωσης ζώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου