Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΣ
Πριν από λίγες μέρες η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή, απέστειλε χαιρετισμό στην ΕΚΘΕΣΗ ΓΟΥΝΑΣ – Fur Excellence in Athens 2015 μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, δηλώνοντας την στήριξή της ΄΄σε ένα προϊόν άριστης ποιότητας και διεθνώς αναγνωρισμένης αξίας''.

Η Ραχήλ Μακρή με αυτόν τον χαιρετισμό, απέδειξε την ανεπάρκειά της ως πολιτικό πρόσωπο, αλλά και την έλλειψη ευαισθησίας ως άνθρωπος και κυρίως ως γυναίκα. Οι δηλώσεις της υπέρ του κλάδου της γούνας, δείχνουν όχι μόνο ότι δεν μπορεί να δείξει συμπόνια προς τα εκατομμύρια ζώα που κακοποιούνται και θανατώνονται κάθε χρόνο στη Δυτική Μακεδονία για να γίνουν άχρηστα πολυτελή προϊόντα, αλλά και ότι δεν είναι ικανή να διακρίνει μία καταστροφική δραστηριότητα που έχει καταδικάσει μία ολόκληρη περιοχή στην αβεβαιότητα, την ανεργία, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, την υποτυπώδη ανάπτυξη άλλων κλάδων και τη μιζέρια.

Η αναφορά της στα προϊόντα που προέρχονται από την σκληρή κακοποίηση και τη θανάτωση ζώων ως ΄΄μοχλό ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας΄΄ και η επιμονή της να στηρίζει τον επισφαλή κλάδο της γούνας και το ΄΄μεράκι΄΄ των Ελλήνων γουνοποιών, αρκούν για να καταλάβουμε τις ικανότητές της, τις αξίες της και την ηθική της.

Η Ραχήλ Μακρή επιμένει να στηρίζει τα συμφέροντα του κυκλώματος της γούνας, ένα κύκλωμα από το οποίο πλουτίζουν μερικοί μεγαλογουναράδες και το οποίο έχει επιβάλλει ένα αποτυχημένο παραγωγικό μοντέλο, που δεν έχει δώσει λύσεις στα προβλήματα της περιοχής, και δεν έχει βελτιώσει τη ζωή των κατοίκων.

Η αναφορά της σε μεθόδους εκτροφής ΄΄χωρίς καμία βία προς τα ζώα΄΄ είναι αστεία, αφού οι συνθήκες που τα ζώα αυτά εξαναγκάζονται να υπομένουν είναι βασανιστικές, με αποτέλεσμα συχνά να τρελαίνονται από τον εγκλεισμό, να οδηγούνται στον κανιβαλισμό ή ακόμα και να τρώνε τα ίδια τους τα άκρα, ενώ πολλά ζώα υποφέρουν από μολύνσεις, τραύματα, ανοιχτές πληγές, κομμένες ουρές, παραμορφωμένα άκρα, ασθένειες και πολλά άλλα.

Η Ραχήλ Μακρή, φαίνεται ότι αδυνατεί ακόμη και σήμερα να κατανοήσει ότι οι πολιτικές που έβλεπαν μόνο συνάλλαγμα και χρήμα, χωρίς να συνυπολογίζουν την ηθική διάσταση μίας δραστηριότητας έχουν τελειώσει. Ο σεβασμός προς το περιβάλλον και τα υπόλοιπα έμβια πλάσματα κρίνεται πλέον ως σημαντικός παράγοντας για την άσκηση πολιτικής σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Η Ελλάδα δεν έχει ΄΄ανάγκη του συναλλάγματος που προσφέρουν οι εξαγωγές γούνας΄΄. Έχει περισσότερο ανάγκη από πολιτικές που δεν θα σχεδιάσουν κοντόφθαλμα την ανάπτυξη της χώρας, που δεν θα λειτουργήσουν παρακινούμενες από στενά επιχειρηματικά συμφέροντα, που δεν θα υποκύψουν σε πιέσεις, που δεν θα ξεπουλήσουν τα πάντα στο όνομα της ΄΄ανάπτυξης και του συναλλάγματος΄΄, που δεν θα επαναλάβουν τα λάθη του παρελθόντος. Η έλλειψη θάρρους και γενναίων αποφάσεων που παρουσίασαν έως σήμερα οι προηγούμενες κυβερνήσεις, μας έχουν φέρει σε πολλά από τα σημερινά αδιέξοδα και απαιτούνται τολμηρές και κυρίως ηθικές προσεγγίσεις για να βγούμε από αυτά. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ικανούς, τολμηρούς και πάνω απ’ όλα ηθικούς πολιτικούς. Και η Ραχήλ Μακρή δεν είναι ανάμεσά τους.

Ελπίζουμε και αναμένουμε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να καταδικάσει τις απαράδεκτες δηλώσεις της και να εφαρμόσει μία διαφορετική, ηθική πολιτική, με σεβασμό στο περιβάλλον και τα ζώα, εξυπηρετώντας τα μακροχρόνια συμφέροντα των πολιτών και όχι τα συμφέροντα του κυκλώματος της γούνας.

3 σχόλια:

 1. Ειναι δυνατον να μιλητεστε με πραγματικα στοιχεια για να δουμε τελικα ποιοι ειναι οι "ανεπερκεις". Ολες οι αναρτησεις γινονται απο "animal". Υπαρχει και κανενας αλλος? Ποσοι? Στα κειμενα του μονο γενικοτητες αστοιχειοτες. Θεμελιωστε και καποιο απο τα επιχειρηματα σας. (ανα ειναι δυνατον). Αλλο τι θελουμε και αλλο η πραγματικοτητα και οι αναγκες........ Για να δουμε υπαρχουνν τελικα απαντησεις η απανταμε με το τι "θελουμε" και παλι?
  bilt

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κύριε bilt έχουμε απαντήσει με στοιχεία και επιχειρήματα σε προηγούμενες αναρτήσεις μας και επιστολές μας προς τα υπουργεία. Δεν καταλαβαίνουμε για ποια ανάγκη μιλάτε. Δεν υπάρχει καμία ''ανάγκη'' να κακοποιούμε ζώα για προϊόντα πολυτελείας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η κακοποιηση και μονο φτανει....ουφο

  ΑπάντησηΔιαγραφή