Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

21 έως 23 Ιανουαρίου 2014 - "This is Fur" - Εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την προώθηση της γούνας

Από 21 έως 23 Ιανουαρίου 2014, το European Fur Information Centre (ένας φορέας των επαγγελματιών του κλάδου της γούνας), θα διοργανώσει μία έκθεση  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με σκοπό την προώθηση της γούνας και με το σλόγκαν ''This is Fur'' (Αυτή είναι η Γούνα).

Σε διαφήμισή της η βιομηχανία της γούνας ισχυρίζεται ότι ο κλάδος τους έχει δαιμονοποιηθεί από τις εκστρατείες κατά της γούνας και ότι η εικόνα τους θα πρέπει να αποκατασταθεί.
Σε μία πρόσφατη καταχώρηση στο Parliament Magazine για την προώθηση αυτής της έκθεσης, απευθύνουν πρόσκληση προς όλους, συμπεριλαμβανομένων και των πολέμιων της γούνας, προκειμένου να συμμετάσχουν σε μία συζήτηση για την «καλή μεταχείριση των ζώων, την ηθική, την αειφορία, τους κοινωνικοοικονομικούς παράγοντες και το μέλλον της γούνας» .

Η Fur Free Alliance (FFA) - μία διεθνής συμμαχία πολλών οργανώσεων προστασίας των ζώων - και το Eurogroup for Animals είναι πρόθυμοι να αποδεχθούν αυτή την πρόσκληση, αφού στην ανακοίνωσή του, το European Fur Information Centre έχει διαστρεβλώσει με κυνικό τρόπο τους αντιπάλους του κλάδου της γούνας, χαρακτηρίζοντάς τους ως βάνδαλους και εξτρεμιστές. Η βιομηχανία γούνας προωθεί τον εαυτό της ως μία δραστηριότητα φιλική προς τα ζώα, ηθική, περιβαλλοντικά ορθή και βιώσιμη, αλλά αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Οι οργανώσεις υπέρ των ζώων θα παρουσιάσουν στους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου περιληπτικά τα κυριότερα προβλήματα που συνδέονται με την παραγωγή γούνας από την άποψη της καλής μεταχείρισης των ζώων.  

FOUR PAWS critical towards pro-fur event in the European Parliament
ις για εκδήλωση γούνας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου