Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Το μεγαλύτερο εκτροφείο γουνοφόρων στην Εσθονία λειτουργεί εδώ και χρόνια χωρίς άδεια!Το μεγαλύτερο εκτροφείο γουνοφόρων  στην Εσθονία λειτουργούσε χωρίς άδεια για τρία χρόνια, παρά τις διαμαρτυρίες πολιτών οι οποίοι ισχυρίζονται ότι οι συνθήκες διαβίωσης για τα περισσότερα από τα 150.000 ζώα είναι εξαιρετικά αμφίβολες.

Το περασμένο φθινόπωρο, ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων μπήκαν κρυφά στο εκτροφείο και οι εικόνες τις οποίες κατέγραψαν είναι συγκλονιστικές. Το βίντεο – το οποίο δείχνει ζώα γεμάτα πληγές,  παράλυτα και νεκρά - προβλήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι ETV.
Αρχικά ο διευθυντής Anatoli Mustonen και η διευθύντρια παραγωγής Marina Sinijärv αρνήθηκαν ότι το βίντεο γυρίστηκε στο εκτροφείο τους, για να παραδεχθούν λίγο αργότερα ότι οι εικόνες ήταν πράγματι από τη δική τους μονάδα, αλλά οι σκηνές αυτές είναι μόνο μερικές ατυχείς εξαιρέσεις.
Η  Kristina Mering, ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, είπε ότι είναι ευκολότερο και φθηνότερο για το εκτροφείο  να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς άδεια και να πληρώνει πρόστιμα.
 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου