Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Η απαγόρευση του εμπορίου προϊόντων φώκιας επεκτείνεται και σε άλλες χώρες

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου έχει διαβεβαιώσεις από το Καζακστάν, τη Ρωσία και τη Λευκορωσία ότι θα επιβάλουν την απαγόρευση της εισαγωγής και εξαγωγής δερμάτων φώκιας από τη Γροιλανδία και τον Καναδά.
Η οργάνωση ελπίζει ότι το εμπορικό κυνήγι των ζώων, μια πρακτική κοινή στη Γροιλανδία και τον Καναδά, ουσιαστικά θα σταματήσει από αυτή τη συμφωνία.
Η απόφαση ελήφθη για την προστασία των θαλάσσιων θηλαστικών, με το κυνήγι της φώκιας να έχει χαρακτηριστεί ως μία ιδιαίτερα σκληρή μορφή κυνηγιού. Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής δερμάτων φώκιας και δερμάτων μικρών φαλαινών, τα οποία κυρίως προέρχονται από τον Καναδά.
Η Maria Vorontsova, διευθύντρια του γραφείου της IFAW (International Fund for Animal Protection) στη Μόσχα, δήλωσε ότι η απαγόρευση ήταν επιτακτική λόγω της απάνθρωπης μεταχείρισης των ζώων, ιδιαίτερα στον Καναδά.
«Οι Καναδοί κυνηγοί φώκιας, κυνηγούν και σκοτώνουν μωρά κάτω του ενός έτους, και για να είμαι πιο ακριβής, από ηλικία 2 εβδομάδων έως 3 μηνών,» είπε η Vorontsova στη Φωνή της Ρωσίας. «Έτσι, υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι το κυνήγι της φώκιας είναι απάνθρωπο και άσκοπο. Ο Καναδάς υποστηρίζει ότι το 90 τοις εκατό της αγοράς δερμάτων φώκιας γίνεται από τη Ρωσία.»
«Και είμαι πολύ ευτυχής που η Ρωσία, η οποία απαγόρευσε το κυνήγι της φώκιας το 2009, έκανε ένα ακόμη βήμα και επέβαλε την απαγόρευση της εισαγωγής δερμάτων φώκιας. Έτσι, η Ένωση της Λευκορωσίας, το Καζακστάν και η Ρωσία, ενώθηκαν με τις χώρες όπου η απαγόρευση της εισαγωγής δερμάτων φώκιας έχει τεθεί σε ισχύ κάνοντας ένα πολύ σημαντικό βήμα,»πρόσθεσε η Vorontsova.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου