Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Σχετικά με άρθρο-προπαγάνδα υπέρ της γούνας στην εφημερίδα Καθημερινή

Αναδημοσίευση από το zoosos

Ο δήμαρχος της πόλης που παράγει πτώματα…

«Ποντάρουμε και στον τουρισμό της γούνας, όπως φυσικά και στις άλλες φυσικές και πολιτιστικές μας ομορφιές, που επίσης μας φέρνουν κόσμο». Αυτό δηλώνει ο δήμαρχος, Καστοριάς Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, στην εφημερίδα «Καθημερινή» και στον δημοσιογράφο, Σταύρο Τζίμα, στο ρεπορτάζ, με τίτλο «Η γούνα, ασπίδα στην κρίση για τη Δυτική Μακεδονία», που δημοσιεύτηκε στις 8 Μαρτίου 2012.
Σε αυτό γίνεται εκτενέστατη αναφορά στο αιματοβαμμένο εμπόριο της γούνας. Στον αριθμό των οικογενειών, που εργάζονται στο εμπόριο της φρίκης και στους τουρίστες, που προσελκύει η Καστοριά, για να αγοράσουν γούνες…
Όμως ούτε ο δήμαρχος Καστοριάς, ούτε ο πρόεδρος του τοπικού Συνδέσμου Γουνοποιών, Ηρακλής Καλλισθένης, ούτε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της πόλης, Χαράλαμπος Καραταγλίδης, αλλά ούτε και ο δημοσιογράφος, που υπογράφει το κείμενο, κάνουν έστω μια αναφορά στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις αυτής της επιχειρηματικής δραστηριότητας, που είναι αποδεδειγμένα επιζήμια για το περιβάλλον και τα ίδια τα γουνοφόρα ζώα.
Όλοι οι φορείς μιλούν μόνο για τα λεφτά, που εισπράττουν, και για τον ανταγωνισμό από αυτό το εμπόριο ματαιοδοξίας!

Όταν το χρήμα εξαγοράζει συνειδήσεις...
Κανείς τους δε μιλά για τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων, που γδέρνονται ζωντανά, για να πωλούν τις γούνες τους οι γουνέμποροι… Ο δήμαρχος Καστοριάς, που δε δίνει χρήματα, ώστε το Δημοτικό Κυνοκομείο να λειτουργήσει, όπως πρέπει, για να μην αλληλοσπαράζονται τα σκυλιά, που φιλοξενούνται σε αυτό, νοιάζεται μόνο για το εμπόριο γούνας και το δείχνει ξεκάθαρα.
Ο δήμαρχος Καστοριάς δεν φαίνεται να νοιάζεται καθόλου, που η πόλη του πρωταγωνιστεί μεταξύ εκείνων στις οποίες τα ζώα (αδέσποτα, εκτροφής) τυγχάνουν βάναυσης μεταχείρισης. Δεν νοιάζεται, αν και έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα την εικόνα της Καστοριάς ως τουριστικού προορισμού, αφού οι εικόνες με τις φόλες – που κάποιοι σκορπίζουν – δηλητηριάζοντας τα αδέσποτα σκυλιά, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου εντός και εκτός Ελλάδας.
Ο δήμαρχος Καστοριάς προφανώς αρέσκεται στο να είναι ο επικεφαλής μιας πόλης, που παράγει πτώματα ζώων, είτε σκύλων, είτε άλλων γουνοφόρων πλασμάτων. Και φυσικά εκδικείται εκείνους, που φροντίζουν τα συναισθανόμενα πλάσματα, χωρίς να τα σφάζουν, να τα εκμεταλλεύονται, να τα γδέρνουν ζωντανά!

Διαμαρτυρηθείτε και στον δημοσιογράφο Σταύρο Τζίμα, email: stzimas@kathimerini.gr και στον δήμαρχο Καστοριάς, Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη, email: dimarxos@kastoriacity.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου